Bramborové placky plněné masem
Pro 4 porce: 300 g vařených loupaných prolisovaných brambor, 3 vejce, 5O g másla, sůl, 4 lžíce mléka, 6O g hrubé mouky, 1OO g tuku.
Nádivka: 30 g tuku, půl cibule, 2Oo g masitých zbytků nebo uzeného masa, trochu strouhanky
Máslo utřeme se žloutky, přidáme vařené, prolisované brambory, sůl, trochu mléka a nakonec pevný sníh z bílků a asi tři lžíce hruhé mouky. Z jemného těsta upečeme na vymazané pánvi bramborové placky. Na tuku usmažíme cibuli, přidáme jemně nasekanou šunku, uzené maso nebo zbytky jakéhokoliv pečeného nebo dušeného masa a trochu struhanky. Touto nádivkou placky plníme. Podáváme je se salátem nebo dušenou zeleninou.