Návrat na hlavní stranu

Oukrop s uzeným masem

50 g mrkve, 50 g celeru, 50 g pórku, 1 cibule, kmín, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, 200 g vařeného uzeného masa (možno i salám), 3 - 4 stroužky česneku, 3é g sádla, trochu vegety speciál, 60 g chleba, 1,2 l vody, petrželka
Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli drobně narkájíme, zalijeme vařící vodouk přidáme pepř, nové koření a vaříme, až zelenina téměř změkne. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, vegetu, rozetřený česnek, kmín a vaříme minutu. Chléb nakrájíme na kostičky, opražíme nasucho na teflonové pánvi, rozdělíme společně se sádlem na talíře, zalijeme vařící polévkou, posypeme usekanou petrželkou a podáváme. Polévku můžeme připravit i se salámem místo s uzeným masem.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.global.ecodate.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.