Návrat na hlavní stranu

Smažené bramborové šišky plněné uzeninou

400 g vařených brambor, 200 g hrubé nebo výběrové mouky, 2 lžíce oleje, sůl, 2 žloutky, 20 g droždí, 3 lžíce mléka, 200 g špekáčků nebo kabanosu, olej na smažení
V misce utřeme žloutky, zakapeme je olejem, osolíme, přidáme ustrouhané vařené brambory, přisypeme mouku a vykynutým kváskem zaděláem tužší těsto. Z vykynutého vyválíme plát, nakrájíme obdélníčky dlouhé jako špekáčky, na každý položíme 1/4 oloupaného špekáčku nebo velký proužek kabanosu či salámu, sbalíme, utvoříme váleček a necháme ještě chvíli kynout. Vykynuté dáváme vrchní stranou do rozehřátého tuku. Po jedné straně je smažíme pod pokličkou, pak obrátíme. Dočervena usmažené podáváme se špenátem nebo s jinou zeleninou. Zabalené šišky můžeme zploštit, potřít vejcem a péci v dobře vyhřáté troubě na pomaštěném plechu.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.global.ecodate.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.