Kachna po šumavsku
1 kachna, 300 g čerstvých hub nebo hub sterilovaných, 3 dl smetany, 30 g rostlinného tuku, 1 lžíčka hladké mouky, kmín, mletý pepř, sůl, brusinkový kompot
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme mletým pepřem a mletým nebo drceným kmínem. Rozložíme do kasstrou a vložíme do předehřáté trouby, kde porce kachny dusíme zprvu pod pokličkou. Později dopečeme bez pokličky. Když je maso měkké, vyjmeme je, tuku v kastrolu necháme jen část, ostatní slijeme stranou. Zbylý tuk zaprášíme moukou, zasmehneme, zalijeme smetanou a krátce povaříme. přidáme zvlášť na tuku dušené houby a vložíme zpět porce kachny. Společně prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.