Návrat na hlavní stranu

Nové brambory zapékané v alobalu

800 g nových brambor, 100 g slaniny, 100 g uzeniny, 1 - 2 cibule, 200 g eidamu, 60 g másla, sůl, mletý pepř, alobal, olej na vymazání alobalu
Omyté brambory oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři pláty alobalu potřené olejem. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, kterou jsme nechali nejprve na pánvi částečně rozpustit, dále uzeninu nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na prstence a sýr nkrájený na kostky, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla. Alobal zabalíme a pevně uzavřeme. Pokrm zapékáme na mřížce grilu nebo v rozehřáté troubě. Podáváme se zeleninový salátem.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.global.ecodate.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.