Návrat na hlavní stranu

Kapr s křenovou omáčkou

1 kapr, voda, sůl, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, celý pepř. Omáčka: 1/8 l vývaru z hlavy, lžička škrobu (solamyl), 1/4 l sladké smetany, sůl, cukr, lžíce oloupaných mandlí, 2 - 3 lžíce jemného strouhaného křenu
Vyčištěného kapra rozporcujeme. Dno kastrolu vyložíme nakrájenou cibulí, celerem. petrželí, mrkví, přidáme koření, osolíme, podlijeme vodou a povaříme. Potom vkládáme porce kapra a zvolna, na mírném ohni dusíme dvacet minut. Na omáčku dáme vařit hlavu, osolíme, procedíme, zahustíme škrobem rozkvedlaným v troše mléka, přisladíme, povaříme, zalijeme sladkou smetanou, přidáme téměř utlučené mandle a nastrouhaný jemný křen. Omáčku necháme chvilku povařit. Poce kapra na talíři přeléváme hustou omáčkou, povádáme s knedlíkem.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.global.ecodate.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.